Február első szombatján Kecskeméten próbát tettünk a rossz idő elűzéséből. Egész jól sikerült. Míg pénteken zimankós, metsző szél fújt a városban,  addig szombat délelőtt megenyhült az idő (bár a hőmérőnk csak 2 C-fokot mutatott!), a felhők eltűntek, s napsütésben lehetett teljesíteni a kitűzött távokat. (az más kérdés, hogy a medve meglátta az árnyékát s gyorsan visszaosont a barlangjába...)

A szervezők a tegnapi zord időjárás után izgalommal várták a verseny napját. A versenyközpont most az egészségügyi szakközépiskola aulája volt, mely kellemes ráhangolódást biztosított a versenyre.
A nevezés 9 órakor kezdődött, s az első negyedóra igen csendes volt. A szervezők már-már aggódva gondoltak arra, hogy valami megijesztette a futókat:
-időjárás?
 igaz, hogy előző nap kemény volt az idő, de szombatra teljesen barátságossá vált. Ez nem lehetett ok.
-a táv? a verseny hagyományos elemei közül ez az egy változott. a 2015. évben 10,6 km lett a verseny hivatalos távja. Ez annyit jelent, hogy 3 IUSTITIA kört kell teljesíteni a Domb és tó körül. Ez inkább kihívás, nem lehet probléma a rendszeres Domb-résztvevőknek.
-éves nevezők?
ez új szolgáltatás, mely még kevéssé ismert a futók között: saját szám, saját név, rajtszám-megőrzés, ingyenes indulás...
Amíg ezen gondolkoztak, szépen telt az idő. S fél tíz magasságában mintegy gongütésre elindultak az emberek. A szokásos törzsközönség mellett számos lelkes új futó is megjelent. Egyre nőtt a létszám.
S legjobban azok jártak, akik ÉVES NEVEZÉST váltottak. Ők sorban állás nélkül, gyorsan megkapták a rajtszámukat. Ilyen nevezés a továbbiakban is váltható, s aki időben leadja az a következő alkalommal már a saját maga által választott szám alatt, választott névvel ellátott rajtszámot viselheti. A nevezés részletei a honlapon olvasható.
Valószínűleg a hideg tette, de egy csöpp óvodás volt aki dacolt a hideggel: Sinkó Norbinak azonban nem kellett egyedül teljesíteni a távot. Ugyanis az alsó tagozatos indulók sportszerűségből jelesre vizsgáztak: Norbival -bemelegítésként- lefutották (de nem előzték meg!) a távot.
Az alsósok Domb-köre után indult a felsősök köre, illetve a verseny. No meg továbbra is volt lehetőség ÓRIÁS LÉPÉSre. A múlt évi győztes Varga Andrea nemcsak résztvevőként, de toborzóként is debütált: hozta a családját is!
A hideg idő egy csepp gondot sem jelentett Szabó Milán Zsoltnak: a verseny 10,6 km-s távját 38;01p-s idővel toronymagasan nyerte! További helyezések: 2: Szalóki Róbert 3: Galamb Csaba
A lányok versenyében Molnár Éva 50;49p-s idővel diadalmaskodott. 2: Pászti Edit 3: Marosvári Márta.
Részletes (korcsoportos) eredmények s fotók a honlapon megtalálhatóak.
A díjak átadásában közreműködött Szalai Éva marketing-igazgató, a Hírös Sport Kft. részéről.
A hideg megtette "jótékony" hatását: elfogyott több, mint 30l tea több kiló pogácsa. Természetesen nem maradt el a szokásos csokoládé, és müzli szelet sem.
A verseny távjáról megoszlanak az első vélemények: van akinek tetszik, s van aki a rövidebb /7km-s/ távot hiányolja. A szervezők igyekeznek a futók érdekeit messzemenőkig figyelmbe venni: ebben az évben a pontverseny hivatalos távja ugyan a 10,6 km; de aki ezt soknak találja indulhat 7 km-n is. A következő évet pedig meglátjuk...
Köszönjük a támogatók hozzájárulását, akik segítettek a színvonalas lebonyolításban: Fornetti Kft., Cseh Pékség Kft. MOB, EMMI.
S köszönjük annak a magánszemélynek /Sári Tibor/ a felajánlását, aki támogatásra méltónak találta versenyünket! 
Addig is készülünk a következő Domb-futásra:
találkozunk április 4-én a "Szeszélyes"-en!
(addig pedig a következő eseményeken találkozhatsz velünk: február 22 Yours Trulli, március 1: "Facipő"-futás)
Mindenkinek jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánnak a
Szervezők